Lunde Flyplass

Parkering ved RWY 29, ved klubbhus og hangar.
Publisert: 01. okt. 2020 av Nome Flyklubb

Lunde Flyplass ligger parallellt med Fv. 359 vest for Nomevann, ca. 2 km fra Lunde sentrum og ca. 8 km fra Ulefoss. Det er enklest å komme dit med bil eller fly, men det er også mulig å ta toget til Lunde eller ta buss fra Ulefoss/Skien. På sommeren kan man også reise til og fra Lunde med en av kanalbåtene på Telemarkskanalen.

For english users, use Jeppesen VFR chart for Lunde and call for PPR.

For å innhente PPR for norske brukere benyttes systemet MyPPR.no (se i bunn).

Dersom man kommer med bil fra Ulefoss er flystripen synlig fra Fv. 359 på høyre side rett etter at man har passert Nomevann. Telemarkskanalen går på nordsiden av flyplassen.

Selve flystripa i Lunde er 700 meter lang med gress. Med sikkerhetsområdet i begge ender er den totale brukbare lengden for landing og avgang på gressbanen ca. 950 meter. Banen brøytes IKKE vinterstid, noe som betyr at seilflyaktiviteten kun foregår når snø og vårløsning ikke er tilstede. Vinterstid er banen følgelig normalt stengt, med mindre man har skiunderstell på flyet sitt.

Lunde Flyplass er privateid og det kreves PPR for å få fly på plassen med besøkende fly. Hovedgrunnen til dette er de varierende baneforholdene på gresstripa, da spesielt om våren og generelt etter nedbør. Lunde Flyplass er hjemmebasen til Nome Flyklubb og det er mye seilflyaktivitet i alle helger april-oktober, fellesferie og enkelte kvelder i uken. Motorflyet til klubben går hele året.

Like ved flystripen har den lokale modellflyklubben anlagt en egen liten modellflystripe.

På MyPPR.no søker du om PPR og finner all nødvendig flyplassinformasjon:

← Tilbake

Besøksadresse: Nomevegen 426 - Lunde i Telemark
E-post: post@nomeflyklubb.no
Org. nr: 986 716 297

Følg oss på Facebook og Instagram:

Tekst og bilder © Nome Flyklubb 2009 - 2020
Site Powered by Sniggabo CMS v. 3.33