Flyene våre

Publisert: 01. okt. 2020 av Nome Flyklubb

Nome Flyklubb eier tre fly. To seilfly og ett motorfly. Motorflyet brukes primært til sleping av seilflyene, privatflyging, samt skogbrannovervåking. Ett av seilflyene er et to-seters skolefly og brukes følgelig mest til grunnskoling og videregående skoling men også til strekkflyging og akroflyging. Vår en-seters seilfly brukes til videregående skoling samt av våre ferdigutdannende medlemmer til privatflyging og konkurranseflyging.

Glaser-Dirks DG 500

Klubbens stolthet! Flyet ble kjøpt inn vinteren 2001 fra Eskilstuna Flygklubb i Sverige. Dette flyet er et meget bra allround seilfly med bra ytelser i både akrobatikk og strekkflygning. DG'en benyttes primært til grunnskoling, skoling i strekkflyging og skoling i akrobatikk. Det er konstruert i glassfiber med opptrekkbart hjul. Instruktøren sitter bak eleven i tandem. Begge cockpiter har de samme styringsorgan. Flyet er i tillegg utrustet med seilflycomputer og G-måler.

Registrering: LN-GCB
Flytype: DG500 Elan Trainer
Fabrikant: DG-Flugzeugbau GMBH
Byggeår: 1990
Glidetall: 1:40
(1000 meter høyde gir 40 km distanse)
Antall seter: 2
Maks hastighet: 270 km/t
Vingespenn: 18 meter
Tomvekt: 390 kg
Konstruksjon: Glassfiber
Bruksområde: Skole/strekk/acro

Rolladen-Schneider LS-4

Klubbens en-seter. LS4'en brukes til både videregående skoling i blant annet strekk-flyging, men brukes også av klubbens ferdigutdannede seilflygere. Flyet egner seg meget bra for elever men flyet er heller ikke langt bak de moderne strekk-seilflyene som brukes til konkurranse, hva gjelder ytelse. Derfor er dette et helt perfekt allround fly for klubben.

Registrering: LN-GNF
Flytype: Rolladen-Schneider LS-4
Fabrikant: Rolladen-Schneider Flugzeugbau GmbH
Byggeår:
Glidetall: 1:40
(1000 meter høyde gir 40 km distanse)
Antall seter: 1
Maks hastighet: 270 km/t
Vingespenn: 15 meter
Tomvekt: 246 kg
Konstruksjon: Glassfiber
Bruksområde: Skole/strekk/klubbfly

Maule MX7-180

Maule Mx7 ble opprinnelig konstruert som et "bush" fly. Flyet kan operere fra upreparerte flater, og trenger ikke lang fri bane for å ta av. LN-AEW brukes primært til sleping hos oss, men medlemmer i klubben kan også leie flyet til andre formål utenom seilfly-aktiviteten. Flyet er et fint reisefly, og på vinteren er det veldig populært å sette på skiene og lande på snødekte områder og islagte vann. Ellers brukes flyet til brannvakt på et relativt stort område på sommeren.

Registrering: LN-AEW
Byggeår: 1986
Motorstyrke: 180 hk.
Vingespenn: 10,02 m