Nome Flyklubb
Info om klubben

Klubbens logo.
Publisert: 01. okt. 2020 av Nome Flyklubb

Nome Flyklubb ble stiftet i 1970 og har pr. i dag ca. 50 medlemmer. Klubben er tilsluttet Norges Idrettsforbund gjennom særforbundet Norges Luftsportforbund, og er således et idrettslag. Vi holder til på Lunde Flyplass i Nome kommune i Telemark. Flyplassen eies og drives av Nome Flyklubb.

Klubben
Klubben eier klubbhus, hangar og diverse andre fasiliteter som er nødvendig for å kunne drifte en flyplass/flykubb. Vi har egen godkjent seilflyskole der du kan ta utdannelsen til seilflygersertifikatet i sin helhet i regi av klubben. Hele utdannelsen foregår i Lunde. Klubben har utdannet seilflygere i over 40 år. Dessverre har vi ingen skole for de som ønsker å ta motorflylappen. 

Klubben eier selv to seilfly hvorav en toseter (DG500) og en ensetere (LS4). Seilflyparken er satt sammen slik at våre medlemmer kan ta utdannelsen til seilflygersertifikatet, ta med familie og venner på tur, fly akrobatikk, fly lange spennende turer (strekkturer) på egenhånd, eller delta i konkurranseflyging. Våre instruktører har kompetanse for grunnskoling, akrobatikk, strekkflyging (flyging over distanse) og sertifikat-oppflyging. Og ikke minst, vi flyr i et av Norges flotteste flyterreng, hvor absolutt alle kategorier av seilflyging kan praktiseres.

Seilflyene våre slepes opp i luften av klubbens motorfly (Maule Mx7). Motorflyet brukes forøvrig til blant annet privatflyging, skiflyging og skogbrannovervåking. Selv om Nome Flyklubb er en kombinert motor- og seilflyklubb så må det likevel sies at vi primært har vårt hovedfokus på seilflyging.
 
Lunde flyplass og omgivelsene rundt
Selve flystripa i Lunde er en gresslagt rullebane på rundt 700 meter. Med sikkerhetsområdet i vest (ekstra rullebanelengde) er den totale lengden på gressbanen ca. 950 meter. Banen brøytes ikke vinterstid, noe som betyr at seilflyaktiviteten kun foregår når snø og vårløsning ikke er tilstede. Om vinteren settes det ski på motorflyet og det flys på snøen. Like ved vår egen rullebane har den lokale modellflyklubben anlagt en egen liten modellflystripe.

Områdene rundt Lunde er godt egnet for seilflyging. Mye av området i umiddelbar nærhet er preget av flatt til småkupert terreng med jordbruk. Lengre ut kan vi praktisere fjellflyvning, for eksempel over Lifjell og helt opp til Gaustatoppen. De mest erfarne seilflygerne beveger seg også inn over Hardangervidda og helt ned mot Setesdalen. Kystområdene egner seg dårlig for seilflyging grunnet sjøbrisen som ødelegger for oppdriften. 

 
Aktiviteter
Vårt aktivitetsnivå ligger på ca. 250 seilflystarter pr. år, samt at vi flyr privatflyging og skogbrannovervåking med motorflyet. Motorflyet flyr gjerne rundt 100 timer i året.
 
Normalt starter vi seilflysesongen i april/mai måned. Gressbanen i Lunde er sjelden tørr nok til å kunne brukes før da. Sesongen for seilfly avsluttes rundt oktober/november måned, eller når vinteren stopper oss. I seilflysesongen flys det, så langt det er mulig, hver helg i tillegg til enkelte langhelger og enkelte av ukedagene på kveldstid.

I juli måned arrangeres det i tillegg sommerleir for seilfly i Lunde. Leiren varer normalt i to uker, og vi flyr hver dag såfremt været tillater det. Flere av våre medlemmer har startet sin seilflykarriere på sommerleir og vært gjennom hele grunnskoleprogrammet i løpet av disse ukene. Det er altså mulig å starte med seilflyging i begynnelsen av sommerleiren og fly alene (solo) for første gang to uker senere.

Faglig kompetanse
Vi legger stor vekt på faglig kompetanse og flysikkerhet, i kombinasjon med et hyggelig og avslappet miljø. Dette gjenspeiles gjennom at medlemmer som har flyttet fra distriktet kommer tilbake år etter år, ikke bare for å fly, men også for å være en del av vårt gode miljø. Medlemmene kommer i hovedsak fra Nome- og Grenlandsområdet, men vi har også medlemmer fra store deler av landet. I tillegg har vi ofte besøk fra andre klubber fra fjern og nær. Gjennom vår virksomhet har vi rekruttert mange piloter som idag sitter bak spakene både hos SAS, Widerøe, Thomas Cook, såvel som på F16, Orion og på forsvarets helikoptre. Ikke minst har vi også rekruttert seilflygere som i dag er dyktige konkurransepiloter innenfor de forskjellige seilfly-konkurransegrenene.

Velkommen til oss
Alle er hjertelig velkommen til å besøke oss! Kommer du innom flystripa en dag, ta kontakt med en av oss som er på plassen. Vi forteller deg mer enn gjerne det du måtte ønske å vite om fly og flyging. Ønsker du å bli medlem i klubben eller begynne å fly? Ta kontakt med oss for eksempel via kontaktskjemaet under eller på e-post post@nomeflyklubb.no

Håper vi sees i Lunde!
 


Kontakt oss eller bestill seilflytur


 


Nome Flyklubb
Besøksadresse: Nomevegen 426 - Lunde i Telemark
E-post: post@nomeflyklubb.no
Org. nr: 986 716 297

Følg oss på Facebook og Instagram:

 Tekst og bilder © Nome Flyklubb 2009 - 2020
Site Powered by Sniggabo CMS v. 3.33